ESARETİN BEDELİ


Kaliteli-Yabancı-Filmler-Esaretin-Bedeli
Kaliteli Yabancı Filmler

Filmin Adı: Esaretin Bedeli

Tür: Dram - Suç

İMDB Puanı: 9.3

Filmin Konusu: 

Kaliteli yabancı filmler listesinin başında yer alan "Esaretin Bedeli" 1940'lı yıllarda genç ve başarılı bir bankacı olan Andy Dufresne (Tim Robbins), karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkumdur. ve bunun için Shawshank hapishanesine gönderilir. Bu olaylar yaşanmadan önce dürüst bir bankacı olarak tanınan Andy için yeni bir hayat başlamaktadır. 

Zorbalığın , tecavüzün ve her türlü kötü koşulun yoğun olarak yaşandığı hapishane koşullarında Andy; hayata karşı hep umutla bakıyor ve güzel birşeyler oluşturma çabasına girişiyor. Yaşanılan problemlerden birisi de muhasebe becerilerini - ahlaki değerleri düşük, görevini suistimal eden - hapishane müdürü Warden (Bob Gunton) için kullanmasıdır. 

Bu süreç içerisinde zorluklara karşı mücadelesi, içindeki umudunu yitirmemesi çevresindeki mahkumların dikkatini çekmiş ve en yakın arkadaşı olacak olan Ellis Boyd 'Red' (Morgan Freeman) ile parmaklıkların arkasında hapishaneyi çok farklı bir ortam haline getirirler. Yaşanılan güzellikler ile birlikte adeletsizlikler ve kayıplarda olmaktadır. Bütün bu olaylar içerisinde Andy hep bir çözüm bulma çabasındadır. 


ESARETİN BEDELİ İZLE - ESARETİN BEDELİ FRAGMAN İZLE

ESARETİN BEDELİ ESARETİN BEDELİ Reviewed by Mehmetcan Sarıkaya on Mart 12, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok

Dikkat Çekenler